Magyar néptánc minden korosztálynak.
A néphagyomány szeretetére és tiszteletére nevelünk! Tánccal és zenével fejlesztünk! Közösséget építünk!

2015. augusztus 2., vasárnap

SIKERES TANÉVET ZÁRTUNK!




Mozgalmas és eredményes tanévet zártunk 2015-ben: októberben szólista versenyen vettünk részt, amelyről két Aranykeszkenővel jöttünk el, megtartottuk hagyományos családi táncházainkat, virágvasárnap kiszét hajtottunk a Kis-Duna partján, márciusban fellépéssel egybekötött tanulmányi kirándulást szerveztünk a Rábaközbe, egyedüli néptánccsoportként szerepeltünk a MÜPÁ-ban A népzene ünnepén, és aktív közreműködői voltunk az idei Táncház Napja központi rendezvényének is. Májusban két alkalommal szerepeltünk szakmai zsűri előtt, és mind a két versenyről díjakkal térhettünk haza Csepelre.
Május 16-án, a Dunán innen, Tiszán túl népművészeti tehetségkutató verseny Nagykovácsiban megrendezett Pest megyei fordulóján vettünk részt négy szólista produkcióval és a Fátyolvirágok kamaracsoportunk kalocsai koreográfiájával. A Tamariska Táncműhely összteljesítményével a zsűri pedagógiai különdíját érdemelte ki az „igényes műhelymunkájáért és hiteles színpadra állításért” címmel.
Egy héttel később a 28 fős Kis-Tamariska csoportunkkal az ország egyik legrangosabb gyermekfesztiválján és koreográfiaversenyén vettünk részt Balatonbogláron. A hagyományosan a háromnapos pünkösdi hétvégén megrendezett XIX. MÉTA Fesztiválra már szeptember óta készült a csoport. El is kezdtük a táncanyag tanulását, közben októberben megszületett a koreográfiai ötlet is egy tulipános ládából előbújó gyereklagzi képében. Novemberben sikerült beszereznünk egy 125 éves ládát, decemberben el kezdtük tanulni a táncfolyamatokat, az újév első próbáin összeállt a darab, amelyet a MÜPÁ-ban próbaképpen be is mutattunk. A következő hónapokat a kigyakorlással, csiszolgatással töltöttük és alkalmunk volt két fellépésen is előadni, így a pünkösdi versenyen már nyugodt szívvel vehettünk részt, hiszen minden táncos gyermek tudta dolgát.
A MÉTA fesztivál nagy érdeme, hogy a versenyző csoportok és a nevezett koreográfiák alkotójuk megnevezése nélkül, csupán címmel kerülnek bemutatásra. A látottakat a zsűri azonnal, nyilvánosan, több körben, különböző szempontok alapján pontozza. A versenyprogram végére már tudtuk: igen jó helyen állunk! Vasárnap este a szakmai értékelést követően függesztették ki azoknak a koreográfiáknak a listáját (24-ből 8), amelyeket a zsűri kiválasztott a hétfői eredményhirdetéssel egybekötött gálaműsorba. Ekkor már teljesen világossá vált számunkra is, hogy díjjal fogunk hazatérni. A tulipános láda titka című koreográfiánkkal a 6-10 éves korosztályban a második helyezést értük el mind a táncos gyerekek, mind a szurkoló szülők és a koreográfus-együttesvezető nagy örömére!
A verseny után több csepeli óvoda gyereknapi rendezvényén jelentünk meg kisebb csoportunkkal és közben készültünk tanévzáró műsorunkra, a Nyárköszöntő’15-re, amelyet a Csepeli Munkásotthonban tartottunk június 7-én. Előző napon az OTP családi napján szerepeltünk a Papp László Sportaréna óriási színpadán. Június 13-án ismét a Gyerek Szigeten adtunk egy félórást műsort a nagyszínpadon.
Az utolsó nagy esemény, amely csak 3 táncos gyermekünket érintett, a tatai Fergeteges szólótáncverseny volt, amelyről két bronz és egy ezüst oklevéllel tértünk haza!
Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a harmadik tanévünk már ilyen esemény- és eredménydúsan telt! Soha rosszabbat a Tamariskának!


Szeptember 17-ig várjuk az új beiratkozókat!

Érdeklődni az elérhetőségeinken lehet!
További információ hamarosan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése