Magyar néptánc minden korosztálynak.
A néphagyomány szeretetére és tiszteletére nevelünk! Tánccal és zenével fejlesztünk! Közösséget építünk!

2013. február 21., csütörtök

ÖSSZERÁZÓ

Az "összerázó" a népi terminológia szerint a székely forgatós táncok egyik jellegzetes motívuma. Tulajdonképpen arra szolgál, hogy a táncos párt összehangolja, mozgásukat összerendezze és előkészítse a bonyolultabb, közös koordinációt igényló motívumokat. Ez persze nem egy hivatalos megfogalmazás, hanem az én saját gondolatom, de nagyjából erre enged következtetni a szó jelentése és a mozgás maga.

Amikor eldöntöttem, hogy új "műhelyt" alapítok, nem titkolt célom és vágyam az volt, hogy egy igazi közösséget hozzak létre azokból a családokból, akik ide járnak/járatják a gyereküket táncolni.

Egy közösség kialakulásában nagyon fontos szerepe van a közös élményeknek, az együtt szerzett tapasztalatoknak, az együtt töltött vidám perceknek. Éppen ezért már volt egy őszi, egy karácsonyi és egy farsangi közös programunk, május 1-jén pedig a tavaszi összerázó keretében kirándulni fogunk. Minden olyan programot-legyen az táncház, kirándulás vagy egy meghitt karácsonyi ünnepség- amelyet e célból rendezünk meg, az ÖSSZERÁZÓ nevet adtam.

És mivel hiszek a szómágiában, a kimondott szó erejében (fontos volt a név megválasztása), azt gondolom, hogy ezek az ÖSSZERÁZÓK beteljesítik majd a hozzájuk fűzött reményemet és valóban egy igazi, összetartó, hagyományőrző és értéket teremtő közösségé fogunk válni hamarosan!

Az alábbi képek az első családi táncházban készültek 2012. október 27-én.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése